Over mij

Als je een blog schrijft gaat het nu eenmaal vaak over jezelf. Of over dingen die je meemaakt. Voor de achtergrond is het misschien leuk om iets over me te weten.

Mijn naam is Berend Slagter, ik ben opgegroeid in Wildervank en sport al vanaf het moment dat ik daar zelf iets van kon vinden. Niet omdat ik daar heel erg veel aanleg voor heb, of dat ik daar heel goed in ben. Ik heb meer aanleg om dik te worden bijvoorbeeld. Dat maakt het vaak ook een beetje ongeloofwaardig dat ik veel sport, maar toch is het zo. Na een kort tennisexperiment (mislukt) heb ik vanaf mijn 8e tot m’n 18e gevolleybald. Prachtige herinneringen, enorm genoten, erg veel gelachen en als team deden we het hartstikke leuk. Voor het plezier voetbalde ik ernaast, en toen ons volleybalteam uit elkaar viel door vervolgopleidingen ben ik gaan voetballen met een stel vrienden. Lid geworden van VV Wildervank, eerst bij de senioren maar uiteindelijk 2e klasse reserve. Hier had ik bijzonder weinig talent voor, maar door ontzettend weinig blessures, veel trainen en veel inzet speelde ik erg veel wedstrijden. Ondertussen was ik ook gaan fietsen. Eerst met vrienden, toen bij een toerclub (T.C. Het Trapstel uit Groningen) en toen ik besloot te stoppen met voetballen wilde ik wedstrijden gaan fietsen.

Sinds april 2012 ben ik lid van een KNWU-vereniging, namelijk Cycle Sport Groningen. Met een Sportklasse-licentie op zak ben ik dapper begonnen trainingskoersjes te rijden en sinds kort stort ik me in de wereld van het amateurwielrennen. Hoewel ik dat eigenlijk niet zo mag noemen, want tja, een Sportklasselicentie is geen Amateurlicentie. Maar goed, je snapt wat ik bedoel.

Fietsen is leuk, maar er is meer. Ik woon samen met vriendin en kat, houd me heel af en toe bezig met Scouting en werk bij een licht-, beeld- en geluidbedrijf in Groningen.

2 thoughts on “Over mij

Plaats een reactie